Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πώς θα ψηφίσουν οι Δημότες μας στις επερχόμενες Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 18 Μαϊου 2014



  Για την καλύτερη ενημέρωση των Δημοτών μας και για να μην υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια, θα κάνω μία προσπάθεια προσέγγισης του τρόπου που θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν, έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερος αριθμός άκυρων ψηφοδελτίων και να αποτυπωθεί όσο γίνεται καλύτερα η θέληση του Εκλογικού σώματος. 
                                                                   
       ΠΡΟΣΟΧΗ

1. Για να είναι έγκυρο το οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, πρέπει μέσα στο φάκελο να υπάρχει 1 και μόνο ψηφοδέλτιο.
2. Αν κάποιος ψηφοφόρος θέλει να ψηφίσει λευκό, θα πρέπει μέσα στο φάκελο να βάλει το λευκό ψηφοδέλτιο που θα πάρει από την εφορευτική επιτροπή.


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 3 μέρη. Στα 2 πρώτα μέρη υπάρχουν οι υποψήφιοι των εκλογικών περιφερειών (Κρανιδίου - Ερμιόνης ή αντίστροφα) και το τρίτο έχει τους υποψήφιους
για το συμβούλιο της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας.

Παράδειγμα:   

Ένας δημότης εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα πάρει για τις Δημοτικές Εκλογές θα έχει :
  • Στο πρώτο μέρος τους υποψήφιους για την Εκλογική Περιφέρεια Ερμιόνης όπου μπορεί να βάλει από 0 έως και 3 σταυρούς.
  • Στο δεύτερο μέρος τους υποψήφιους για την Εκλογική Περιφέρεια Κρανιδίου όπου μπορεί να βάλει από 0 έως και 1 σταυρό.
  • Στο τρίτο μέρος τους υποψήφιους για το Τοπικό Συμβούλιο της  Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης όπου μπορεί να βάλει από 0 έως και 2 σταυρούς. Το ίδιο ισχύει για τις Δημοτικές Κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου όπου ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από 0 έως και 2 σταυρούς. Στις Τοπικές Κοινότητες (Δίδυμα - Κοιλάδα - Φούρνοι - Θερμησία - Ηλιόκαστρο) ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από 0 έως και 1 σταυρό. 
   Για έναν ψηφοφόρο της Εκλογικής Περιφέρειας του πρώην Δήμου Κρανιδίου θα είναι αντίστροφα το πρώτο και το δεύτερο μέρος με την ίδια ως ανωτέρω δυνατότητα σταυροδοσίας.
   Ο ψηφοφόρος δεν είναι υποχρεωτικό να βάλει σταυρό στους υποψήφιους και των τριών επιμέρους μερών του ψηφοδελτίου. Μπορεί να μην βάλει καθόλου σταυρούς οπότε το ψηφοδέλτιο καταχωρείται απλά στο συνδυασμό. Μπορεί να βάλει  σταυρούς μόνο σε 1 ή μόνο σε 2 μέρη του ψηφοδελτίου  ανάλογα με την επιλογή του.
           

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Το ψηφοδέλτιο όλων των παρατάξεων έχει ένα μέρος με όλους τους υποψήφιους της παράταξης για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
 Ο ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα να βάλει από 0 έως και 3 σταυρούς.


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

  Το ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος είναι το ίδιο σε όλη της Ελλάδα. Ο ψηφοφόρος έχει την δυνατότητα να βάλει από 0 έως και 4 σταυρούς.



       Σταύρος Κούστας 
Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας 
και υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο 
της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης
με το συνδυασμό "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.